top of page

Орбанов кабинет оснива ново министарство

Ново Министарство регионалног развоја и јавне управе, на чијем челу ће бити Тибор Наврачић, биће формирано у јануару, потврдио је шеф кабинета премијера Орбана, Гергељ Гуљаш.



Он је рекао да је Наврачић, као „отац“ садашњег система јавне управе, права особа за вођење министарства. Истакао је да су се владине канцеларије показале одлично у кризним ситуацијама, нагласивши њихов допринос током пандемије корона вируса и помоћ избеглицама у Мађарској након избијања рата у Украјини.


Наврачић је рекао да се морају одржати достигнућа јавне управе која су створена у протеклих 13 година и култура сарадње. „Морамо креирати јавну администрацију прилагођену корисницима, као и развојну политику која успешно смањује диспаритете између различитих делова земље на основу сарадње између окружних канцеларија и окружних владиних канцеларија“, рекао је он.


Тибор Наврачић (рођен у Веспрему 13. јуна 1966. године) по професији је адвокат, а био је министар спољних послова и трговине од јуна до септембра 2014. Претходно је био министар управе и правде између, и то од 2010. до 2014. године. Као представник Фидеса био је европски комесар за образовање, културу, омладину и спорт Европској комисији током Јункеровог председавања. Од 2022. године је министар регионалног развоја у Влади Мађарске.

bottom of page