top of page

Разговори Човића и Сијарта у Сарајеву

Председавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић упознао је министра спољних послова и трговине Мађарске Петера Сијарта о тренутним околностима у БиХ, са посебним нагласком на стање политичког дијалога, те потребе измена Изборног закона БиХ и ограничених уставних измена.


Човић је на састанку са Сијартом у Сарајеву истакао да се законске измене морају у потпуности довршити до краја године, саопштено је из парламента БиХ, пише Српскаинфо. Саговорници су разговарали о привредној сарадњи, ситуацији у БиХ и односима две земље.


Човић је изразио задовољство чињеницом да је Мађарска земља партнер следећег Међународног сајма привреде Мостар, што ће додатно ојачати привредну сарадњу. Он је истакао да снажна партнерства, попут овог са Мађарском, даље истичу препознатљивост мостарског сајма као једног од највећих и најважнијих привредних догађаја у БиХ и шире.


На састанку је било речи о билатералним односима БиХ и Мађарске, које су саговорници оценили као врло добре, те су истакли потребу планираног развоја сарадње у више сегмената, наведено је у саопштењу.

bottom of page