top of page

Америчка награда мађарској ОТП Групи

Мађарска ОТП Група добила је награду за најбољу банку за мала и средња предузећа и најбољу банку за приватно банкарство у Централној и Источној Европи. Признање додељује магазин “Global Finance” из Њујорка, а ове године по први пут су оценили финансијске институције које су посветиле посебну пажњу малим и средњим предузећима, наводи се у саопштењу ОТП Групе.


Магазин је оценио да је пандемија највише погодила ове компаније, а да оне играју важну улогу у опоравку привреде у неколико земаља. Поред награде коју је ОТП Група добила за 11 тржишта где је присутна укључујући Србију, освојена је и награда за најбољу МСП банку у Мађарској на овогодишњем конкурсу “Global Finance: Best SME Bank Award 2022”.


“Одговорним пословањем и радом на обезбеђивању неометаног сервисирања базе корпоративних клијената у хитним случајевима, успели смо да допринесемо ублажавању последица пандемије и опоравку привреде. Уз помоћ́ наших консултаната можемо да обезбедимо флексибилна финансијска решења компанијама без обзира на њихову величину и обим делатности”, рекао је заменик генералног директора ОТП банке Мађарска, Ласло Волф.


Такође, квалитет пружања приватног банкарства ОТП Групе потврђен је доделом две престижне међународне награде на „Global Private Banking Awards Gala“ догађају. ОТП Група је по први пут освојила награду за најбољу банку приватног банкарства у Централној и Источној Европи, док ову награду у Мађарској осваја већ пет година заредом.


Одбор за доделу награде процењивао је не само финансијске показатеље и квалитет услуга, већ је узео у обзир и иновативност решења до којих се дошло протекле године. Након детаљне процене финансијског учинка, ефикасности и тржишног удела 120 банака, приватно банкарство ОТП Групе је далеко испред конкурената на тржишту.


ОТП Привате Банкинг пружа услуге управљања имовином на територији Централне и Источне Европе за око 73.000 клијената у 11 земаља, чија укупна вредност износи преко 9 милијарди евра и пружа клијентима решења која су истовремено стабилна и иновативна, поручено је из ОТП Групе.

bottom of page