top of page

Балаж Орбан: Оно што Брисел нуди je неприхватљиво

Ако би Мађарска прихватила модел који Брисел нуди у вези са миграцијама, ратом у Украјини и о томе како треба да васпитавамо нашу децу, земља би престала да постоји за неколико деценија, рекао је премијеров политички директор Балаж Орбан у интервјју Кошутовом радију.



Осврћући се на говор Виктора Орбана на партијском конгресу владајућег Фидеса, Балаж Орбан је рекао да Мађарска није земља која стално говори „не“, већ је развила „европски контра-модел“ који је показао да је „могуће поставити свеукупно другачију владину политику и управљати успешном земљом”.


Ова два модела могу истовремено да постоје у Европи, рекао је Орбан, додајући међутим да "би нам очигледно било драго када би све већи број земаља био поносан на свој суверенитет и дефинисао подршку породицама и повећање конкурентности као будуће политичке приоритете, уместо санкција”.


Што се тиче тзв. великих питања, Мађари и већина људи у другим земљама у Европи деле став који заступа мађарска влада, рекао је он. „Јер, ако питате људе да ли желе да се увуку у рат са Русијом или да имају илегалне мигранте у својој земљи, они ће јасно рећи НЕ. А на питање да ли желе да Украјина и Русија склопе мир, одговор у већини земаља је ДА“, рекао је он.


По њему, Мађарска је данас "глас европског народа“. Само је Мађарска могла доследно да изрази мишљење европске већине на нивоу владе, сматра Балаж Орбан.

bottom of page