top of page

Двојица функционера МСП-а од данас у ДК-у

Председници две будимпештанске општине напустили су Мађарску социјалитичку партију (МСП) Берталана Тота и придружили се Демократској коалицији (ДК), коју предводи бивши премијер Ференц Ђурчањ, што је прилично снажан ударац за МСП.


Социјалистички начелници два округа Будимпеште одлучили су да напусте МСП и придруже се Демократској коалицији, што су обе странке и потврдиле. Реч је о Ласлу Кишу из трећег и Шандору Санислу из осамнаестог округа мађарске престонице.

Они су изјавили да је разлог њихове одлуке то што им је ДК дала јачу политичку подршку и гаранције у спровођењу њихових програма. Што се тиче европске политике, рекли су да су ближи политичком програму који заступа посланичка група ДК у Бриселу, коју предводи Клара Добрев, супруга Ференца Ђурчања. Тај програм се, како су истакли, бави првенствено социјалним питањима, битним за грађане. Социјалистичка партија је у свом реаговању навела да су двојица функционера изневерила странку, док их је лидер ДК Ференц Ђурчањ поздравио као нове чланове своје партије.

bottom of page