top of page

Добри и лоши Европљани

Двоструки стандарди су јасно присутни у поступању Европског парламента по питањима владавине права, а резултирали су поступцима против Мађарске, али не и Шпаније, рекао је у Стразбуру посланик Фидеса Балаж Хидвеги.


Шпански премијер Педро Санчез

Обраћајући се новинарима након седнице ЕП о стању владавине права у Шпанији, Балаж Хидвеги је рекао да је шпански социјалистички политичар именован у чланство Уставног суда, али је ЕУ одлучила да не буде дисциплинских поступака и да се никаква финансијска средства не ускраћују, као што се догодило у случајевима Пољске и Мађарске.


"Двоструки стандарди ЕП су ћорсокак и рушење европског јединства. Уредбе треба да се односе на све подједнако, „чак и на левичарске, социјалистичке владе“, рекао је он.


Хорхе Буксаде Виљалба из шпанске странке Вокс, рекао је да не тражи да Шпанија буде санкционисана због поступака актуелне социјалистичке владе. Он је критиковао премијера Педра Санчеза јер је „од Шпаније направио некажњиву земљу“ и позвао на укидање двоструких стандарда према Мађарској и Пољској у Европској унији.


„Двоструке стандарде спроводе политичари који су одлучили да постоје добри и лоши Европљани“, рекао је он.

bottom of page