top of page

И даље мали број заражених короном

Број регистрованих случајева заразе корона вирусом у Мађарској је у протекла 24 сата износио 11, тако да је до сада укупно инфицирано 4.435, објавили су данас надлежни из оперативног одбора.



Нових смртних случајева због корона вируса нема, па је број преминулих и даље 596, док се 3.329 пацијената опоравило. Тренутно постоји 510 активних инфекција, 69 пацијената са корона вирусом налази се на болничком лечењу, а шесторо је на респираторима. У кућном карантину налази се 7.824 људи, док број извршених тестова износи 326.554.


Надлежни подсећају да су нова ограничења уласка у земљу недавно ступила на снагу, са циљем спречавања уношења инфекције из иностранства. Када је реч о Србији, она је у средњој, "жутој" категорији, која подразумева могућност преласка границе уз претходно урађене тестове на корона вирус (за мађарске грађане један тест, а за српске два, рађена у размаку од пет дана). У противном, неизбежан је кућни карантин од 14 дана. Влада и главни оперативни тим разматрају класификацију земаља сваке седмице.


Како би се избегло избијање епидемије, влада је отказала масовне прославе поводом државног празника 20. августа, укључујући традиционални ватромет и авионске акробације. Осим тога, скупови који окупљају више од 500 људи, забрањени су до 15. августа.

bottom of page