top of page

Кевер: Интерес ДК-а је стање налик на рат

Председник Мађарског парламента сматра да Демократска коалиција има политички интерес да одржи стање налик на рат и да га доведе до краја. При том тврди да ДК такву политику спроводи уз подршку „иностраних спонзора" који, по њему, управљају партијом.



"Поверење јавности у демократске институције широм света опада, јер постоје стални напори усмерени на поткопавање заједничког, националног поверења“, рекао је данас у интервјуу за Радио Кошут председник Мађарског парламента Ласло Кевер. Он је нагласио да се широм света води политика грађанског рата међу политичким странкама, при чему се користе сва средства која им стоје на располагању, ради постизања циљева, посебно када је реч о међусобној дискредитацији. Додао је да је борба за примат, међу конкуренцијом, постала једини принцип управљања. Кевер каже да су такве методе довеле демократске системе на ивицу колапса и да негативне кампање штете не само изабраним представницима, већ и институцијама које они воде. Додао је да је ипак приметио шансе за нормализацију стања у Мађарском парламенту.

Владајући Фидес, рекао је, успева да сачува своју независност и избегне да је прода најбољем понуђачу, и то већ 32 године. Говорећи о опозиционим странкама, Ковер је рекао да се за Демократску коалицију (ДК) може рећи да је суверена све док доминира над заједничком опозиционом платформом, али да њену независност поткопава глобалистичка мрежа, чији је део. Ковер је мишљења да та странка и њен вођа Ференц Ђурчањ имају јак политички интерес да одрже стање налик на рат и да га доведу до краја. Он додаје да ДК такву политику спроводи уз подршку „иностраних спонзора" који, по њему, управљају партијом и воде је у том правцу.

bottom of page