top of page

Ковачевић: Жањемо што смо посејали

Академик и драмски писац Душан Ковачевић сматра да је вирус корона „жути картон” који је човечанству дала планета, пошто смо је дуго уништавали. Он сматра да смо "већ дуго разбољевали нашу планету, па је сада планета разболела нас".



Ковачевић у изјави за РТС констатује да смо затровали  воду, земљу, ваздух: "Једемо, пијемо и удишемо отров и могло би се рећи да је ово последња опомена који нам је  планета дала, јер је било неподношљиво колико смо је уништавали. Сад симболично перемо руке, али бојим се  да их дуго нећемо опрати."

Он подсећа да се у последњих двадесет-тридесет година, стално говорило колико која од богатих земаља улаже милијарди, билијарди долара у наоружање. ,,Да је део тог новца отишао  медицини и здравству данас се ово не би десило. Једноставно тенк корони не може ништа."

Душан Ковачевић сматра да ће се после епидемије десити битне промене у свету. Наглашава да је ово прилика да упознамо сами себе и установимо с ким смо то живели цео живот.


"Хоћу да кажем да је живот најопаснији по здравље, према томе, када се ово једнога дана заврши, а не треба да будемо прерано срећни да ће то бити за месец, два или три, било би  добро да будемо бољи и да ценимо живот и вредности живота на друкчији начин. Није све у материјалном, слобода је нешто што је најбитније и најважније", истиче Душан Ковачевић.

bottom of page