top of page

Министар дочекао повређене на КиМ

Мађарске трупе су својим умећем доказале да им се може веровати и да се на њих може рачунати у сваком задатку који им је додељен у мисији у иностранству или у њиховој земљи, рекао је министар одбране, након слетања војног авиона са 12 мађарских војника повређених у сукобима на Косову и Метохији.



Министар је рекао да је укупно 27 мађарских војника повређени и пренео да су му војници рекли да је „инцидент трајао дуго и да је био веома тежак“.


„Мађарски батаљон, који је служио под међународном италијанско-америчком командом, био је распоређен на месту где су се суочили са демонстрантима. Трупе које служе у мисији КФОР-а распоређене су да растерају изгреднике испред градске куће у Звечану у понедељак поподне. КФОР је у уторак саопштио да је 30 њихових војника, укључујући 19 Мађара и 11 Италијана, повређено у сукобима", рекао је он.


Тројица Мађара су задобила ране од хитаца, док су други имали опекотине или преломе костију, саопштио је Кфор и додао да нико од повређених није у животној опасности.


После разговора са мађарским војницима који су се авионом вратили кући, министар одбране је рекао да су тешко повређени у стабилном стању. Након сусрета са члановима њихових породица, свих 19 војника биће одведено у војну болницу Хонвед, рекао је он.


bottom of page