top of page

Отворена деоница обновљеног метроа

Централни део метроа број 3 у Будимпешти, који покрива Трг Калвин, четврт Корвин и клинички комплекс Семелвајс, свечано је отворен након вишегодишњег реновирања.



Отварање деонице значи да ће Будимпештанци моћи да користе услоге метроа број 3, између станица Кебања - Кишпешт и Трг Калвин. Обраћајући се на отварању нове деонице, градоначелник Будимпеште Гергељ Карачоњ је рекао да је обнова и доградња ове метро линије обухватала сарадњу више градских управа, да је пројекат изван партијске политике и да је то заједничко питање за целу земљу.


Карачоњ је захвалио Европској унији и Влади Мађарске на подршци коју су пружили пројекту, додајући да намерава да настави дијалог са владом о наредној реконструкцији метроа.


Иштван Тарлош, премијеров комесар за развој националног саобраћаја и инфра-структуре јавних услуга, који је иначе бивши градоначелник Будимпеште, истакао је да је метро 3 најпрометнија саобраћајна рута у Мађарској и да је реновирање пруге почело 2017. године. Он је рекао да је пројекат заједничко достигнуће две градске управе и владе.

bottom of page