top of page

Фидес: Осветничка политика Брисела исмејава Мађарску

Осветничка политика Брисела исмејава Мађарску и цео институционални систем Европске уније, тврди Балаж Хидвеги, посланик владајућег Фидеса, на видео снимку објављеном на Фејсбуку.



Хидвеги је реаговао на коментаре италијанске социјалдемократе у Европском парламенту Елизабете Гуалмини, за коју је рекао да је недавно позвала Европски парламент да настави да врши притисак на Европску комисију да не даје никаква средства Мађарској.


„Они више чак ни не покушавају да сакрију своју политичку уцену“, рекао је Хидвеги. Он тврди да је "потпуно јасно да чињенице и закон више ништа не значе" левичарским посланицима ЕП. „Ово је очигледна, цинична политичка уцена“, рекао је он, додајући да је њен једини циљ „кажњавање“ Мађарске због њених политичких ставова о рату, миграцијама и заштити деце, и спречавање мађарског народа да добије приступ фондовима ЕУ на које има право.


Хидвеги је такође цитирао Гуалминијеву која је рекла да, иако су повукли дебату о стању владавине права у Мађарској са дневног реда, вратиће се на њу касније овог месеца. Он је рекао да је то тактика одуговлачења од стране левичарских посланика Европског парламента да наставе да врше притисак на Мађарску.


„Ово је нечувено и неприхватљиво. У европској политици нема места за такву политичку уцену, која је потребна у Бриселу, а та промена може да се оствари на изборима за ЕП следеће године", закључује Хидвеги.

bottom of page