top of page

Фидес: Још једна дебата ЕП са лажним оптужбама

Посланици владајућег Фидеса у ЕП-у саопштили су да „доларска левица“ у Мађарској наставља напоре да спречи откључавање фондова ЕУ за њихову земљу и припрема терен за још једну дебату у Европском парламенту о Мађарској „на основу лажних оптужби“.



Фидесова посланичка група наводи да су четири левичарске групације ЕП одржале заједничку конференцију за новинаре у понедељак на којој су немачки посланик Зелених Данијел Фројнд и мађарска европосланица Каталин Чех „поновили своје уобичајене лажне оптужбе и лажи“, за које је речено да долазе из табора Ференца Ђурчања, опозиционог лидера и бившег премијера.


Ово је, наводе Фидесови посланици у ЕП-у, "уобичајени приручник на основу којег се ЕП припремао да поново дискредитује Мађарску у пленарној дебати". На конференцији за новинаре у понедељак, посланици четири левичарске групе ЕП представили су „политички памфлет пун оптужби и лажи” са циљем да „поново изврше притисак на Европску комисију да ускрати финансирање на које Мађарска има право”, служећи тиме политичким циљевима европске и мађарске левица, каже се у саопштењу Фидеса.


„Левичарски посланици Европског парламента директно су запретили Комисији на груб и антидемократски начин, указујући да ће се то тело морати суочити са озбиљним политичким последицама ако откључа финансијска средства Мађарској“. Мађарска левица и њени „европски другари” улажу „очајничке напоре” јер виде да преговори мађарске владе са Европском комисијом пролазе добро, додали су европосланици.


Они су обећали да ће "наставити да раде на обезбеђивању да Мађарска и њен народ добију приступ средствима на која имају право, што је пре могуће".

bottom of page