top of page

Хамас има логистичку базу у Мађарској?

Мате Кочиш, шеф посланичке групе владај ућег Фидеса, предложио је у Парламентарном одбору за националну безбедност да се објави извештај у коме се оцењује повезаност илегалне миграције и тероризма, који су сачиниле тајне службе.



Парламентарни одбор за безбедност подржао је предлог и документ ће ускоро бити објављен, објавио је Кочиш на Фејсбуку. Он је рекао да ситуација дуж јужне границе Мађарске са Србијом „јасно показује како је неодговорна мигрантска политика Брисела повећала претњу од тероризма” и навео „све већу присутност оружја” у тој области.


Оружани напади који угрожавају безбедност особља граничне контроле постали су свакодневна појава. Употребићемо сваки објекат против тероризма“, поручује Кочиш.


Према писању појединих мађарских медија, који преносе написе листова са Далеког истока, Хамас годинама има агенте у Будимпешти који за ту териристичку организацију "перу и сакупљају новац".


Како се наводи, Хамас се делимично финансира и од трговине дрогом, због чега је ангажован извесни Зулкарнаин Саер, "џихадистички терориста". Последњих неколико година он води ресторане у Мађарској, пише портал Хирклик и додаје да су они служили као параван за прање новца и као састајалишта за људе повезане са илегалним активностима. Портал наводи и бурну криминалну прошлост Саера, на територији Мађарске.


bottom of page