top of page

Хидвеги о новим случајевима корупције у ЕУ

Мађарски ЕУ посланик Балаж Хидвеги критиковао је двоструке стандарде који се тичу корупционашких скандала у институцијама ЕУ. Он је као најновији пример навео случај генералног директора Европске комисије за транспорт.



„У најмање девет наврата, генерални директор Европске комисије за транспорт прихватао је скупе луксузне авио-карте из Катара, док је преговарао о транспортном споразуму у име ЕУ који је од користи тој земљи. Шта је ово ако не уџбенички пример подмићивања?“, упитао је Балаж Хидвеги, посланик мађарске владајуће партије Фидес, у свом говору на пленарној дебати Европског парламента.


Према Хидвегхијевим речима, корупција у Бриселу наставља да узима маха, и у њу, како је рекао, није укључен само Европски парламент већ и Европска комисија.


"Лицемерно је и неискрено да, док овај парламент и Европска комисија нападају Мађарску свим врстама измишљених оптужби за владавину права, бриселске бирократе пливају у системској корупцији", рекао је он.


Хидвеги је истакао да све ово у потпуности дискредитује истрагу бриселских институција против Мађарске. „Због тога вас позивам да сами пометете пред својим улазним вратима и оставите Мађарску на миру“, закључио је посланик.

bottom of page