top of page

Шимичко: Квоте су незамисливе за нас

Озбиљна заштита граница, а не прерасподела миграната, начин је за борбу против масовне миграције и тероризма са којима се суочава Европа, каже Иштван Шимичко, вођа парламентарне групе владајућих демохришћана.



Увођење обавезних квота за прерасподелу је за Мађарску незамисливо, рекао је Шимичко, који је члан парламентарног Одбора за националну безбедност, реагујући на извештаје штампе који сугеришу да би терористички напад у понедељак у Бриселу могао да убрза усвајање миграциони пакет Европске уније.


Мигрантске квоте нису решење, јер не желимо мигрантски гето у земљи, рекао је он и додао да је влада одбацила пакет у садашњем облику. Уместо тога, ЕУ би требало да се фокусира на јачање заштите својих граница, али не изгледа да блок предузима било какве кораке у том правцу, рекао је он.


"Чини се да је миграциона политика Брисела доживела неуспех и могла би да постане извор још већег проблема ако више миграната крене на континент након Хамасовог напада на Израел. Опасности које носе масовне миграције свакодневно излазе на видело“, рекао је он, указујући на недавне нападе исламских екстремиста у западној Европи.


Упитан о одлуци ЕУ да утростручи своју помоћ Палестинцима након напада Хамаса, Шимичко је рекао да већ годинама изгледа као да се европски доносиоци одлука, с времена на време, „понашају противно здравом разуму“.

bottom of page